Göran Christiansson

Från forskningschef till ekobonde – en karriär marinerad i meningsfullhet. Göran tittar närmare på myterna som håller oss tillbaka.

Från forskningschef till ekobonde, en karriär marinerad i meningsfullhet. Eller – ingenjören som pratar fem språk flytande och ändå valde att bli bonde i Laholm. 

Han blev ingenjör, forskare och internationell industrichef för att rädda världen med mer avancerad teknik, men insåg en dag att han själv var problemet – inte lösningen. Allt han gjorde var en belastning för planeten. Han började göra upp med de olika vanföreställningar – livsmyter – som ledde honom helt fel i livet. Tekniken löser alla problem och tillväxt är toppen är två av livsmyterna som Göran tar upp i sina föreläsningar. I en tid där teknik framför allt förstör vår planet och tillväxt i sämsta fall ger oss fler prylar, lyfter han fram vad som faktiskt gagnar oss: visdom, relationer och naturen.

”Mitt livet blev rikare och mer meningsfullt när jag började leva med båda fötterna på jorden och agera i linje med mina värderingar”, menar Christiansson som idag driver en plantskola för nötträd utanför Laholm och föreläser om hållbarhet. Hans bok ”Krossa Livsmyterna – vägen till ett hållbart liv” kom ut 2023. 

Boka